понеделник, 14 ноември 2011 г.

Ашуре

От утре започват коледните пости, затова ви предлагам една вкусна постна рецепта особено подходяща за дните без олио. Ето и рецептата:

четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Нещо по-различно


Това е една идея за вкусно съчетаване на любими продукти. Отнема не повече от 5 минутки, а не само изглежда неустоимо, но и е неустоимо вкусна. Ето и рецептата:

неделя, 6 ноември 2011 г.

Пълнени картофки "Smile"

Вкусни запечени картофки с бекон и сирене, гарнирани с доматена усмивка и носле от краставца. Една усмихната рецепта за положително настроние и пълен стомах:

Панирани топени сиренца със сладко от боровинки

Обожавам панирани сирена, включително и панирани топени сиренца, но се притеснявах да ги приготвя вкъщи, не вярвах, че ще успея, но пробвах и резултатът се оказа много вкусен, а и добреизглеждащ на външен вид. Ето и рецептата:

петък, 4 ноември 2011 г.

Маслен кейк с локум и орехи

 Днес съм в болнични и съм си у дома, затова реших да спретна този маслен кейк. Стана неустоимо вкусен, още не го бях опекла и го нападнаха да го ядат. Ето и рецептата:

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

"Калцоне" M.Q.

Кой не обича пица, независимо от това дали е отворена или затворена, предлагам ви моята импровизация на калцоне с подръчни средства. Наистина е толкова вкусно, колкото и изглежда. Ето и рецептата:

Оризова салата с рулца от раци

Предлагам ви една интересна салатка със средиземноморски вкус, която може да предложите на вашите гости вместо или наред с традиционните шопска, млечна и руска. Ето и рецептата:

Усмихнати яйца


В забързаното ни ежедневие, понякога нямаме време да сготвим, а камо ли да се постараем да поднесем по един  закачлив начин приготвеното. Затова ви предлагам една идея за усмихнато начало или симпатичен край на деня с тази рецепта:

Тиквеничетата на баба

 
Кой не обича, когато в кухнята се носи аромат на канела и прясно изпечени сладки изкушения. Ето ви една рецепта с вкус на моето детство:

Боровинкова торта


Направих тази торта специално за един човек, когото много обичам. Това прекрасно сладко изкушение стана толкова вкусно, с колкото и любов беше направено. Ето и рецептата: