Поредното сладко изкушение: вкусна смесица от целувчена смес, шоколад и орехи, съпътстващо великолепно празничната вечеря, а на следващия ден и сутрешното кафе:
Необходими продукти:
3 готови квадратни блата
350гр. течен шоколад
4 белтъка
12с.л. захар
150гр. орехи
20мл. червен ром/бренди
1к.ч. вода
А сега да зарадваме любителите на сладки изкушения:
Започваме с подготвителните действия. Първо е ред на сиропа - карамелизираме две супени лъжици захар, прибавяме една кафяна чаша вода и брендито. И ето сиропът ни е готов.
Следва приготвянето на целувчената смес - разбиваме белтъците с десет супени лъжици захар на сняг.
Знам, че в необходими продукти написах - квадратни блатове, а сега ще ви накарам да ги направите кръгли като използавате за шаблон чиния. Всичко това изглежда парадоксално на пръв поглед, но идеята е останалите парченца да бъдат използвани за украса на тортата.
Последна стъпка от приготволението е да настържем орехите.
След като приключим с подготвителните действия е ред да наредим тортата. Поставяме първия блат във формата и сиропираме. Намазваме обилно с течен шоколад и поръсваме с орехи. Следват отново блат, сироп, шоколад орехи. Поставяме и последния блат и намазваме обилно тортата с целувчената смес. Останалите ни парченца от блатовете нарязваме на триъгълничета и подреждаме в формата на ветрило. Прибираме тортата в хладилника да стегне за няколко часа и десертът е готов.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар