Наслада на сетивата съчетаваща неустоимия аромат на прясно изпечен сладкиш и вкуса на разтапящ се шоколад...
Необходими продукти:
3бр. яйца
1ч.ч. захар
1/2 кофичка кисело мляко
сода бикарбонат
3с.л. олио
3ч.ч брашно
1п. бакпулвер
100гр. стафиди
1 шоколад
А сега да забъркаме поредното сладко изкушение:
В подходящ съд разбиваме трите яйца със захарта, прибавяме киселото мляко, в което предварително сме угасили една щипка сода бикарбоната и накрая добавяме брашното и пакетчето бакпулвер. Сместа следва да се получи по-гъста от обикновеното кексово тесто. След като сместта е готова прибавяме 2/3 от стафидите и натрушен на парченца половината шоколад.
Поставяме готовата смес в предварително намазнена форма за печене и поръсваме със стафиди.
Печем на 240 градуса.
След като сладкиша е готов може да залеем с шоколадов сироп, приготвен от останалата половина шоколад и малко вода на бавен огън при постоянно разбъркване и накрая да поръсим със захар на кристали и още стафиди.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар