понеделник, 9 януари 2012 г.

Руска салата със сладка царевица...

Старата песен на нов глас :) Добре познатата ни руска салатка с някои добавки и нов по-различен вкус, поне за мен и моите лакомници вкъщи разликата е към по-добро...Необходими продукти:
1кг. картофи
1п. замразен зеленчуков микс - грах и моркови
3-4бр. кисели краставички
250гр. шунка
1/2 консерва сладка царевица
1 майонеза - лека
сол

А сега да почваме да белим картофите:
     Та както казах вече да почваме да белим картофите. Измиваме обелените картофи и ги слагаме да се варят в предварително подсолена вода. Внимаваме да не ги преварим. Не се ангажирам да казвам колко време трябва да се варят картофките. Разни печки, разни котлони...
     Оставяме сварените картофки да поизстинат. Междувременно не изключваме котлона, а бланшираме във вряща вода замразения зеленчуков микс. Нарязваме на кубчета шунката и киселите краставички, а като изстинат картофките нарязваме на кубчета и тях.
    В голям съд смесваме нарязаните картофи, шунка и кисели краставички, прибавяме зеленчуковия микс и не на последно място слагаме и половин консерва сладка царевица. На последно място вече прибавяме майонезата и осоляваме на вкус. Разбъркваме и салатката е готова. Охлаждаме я за малко и я слагаме на масата с ракийката, а следвайки руските традиции - може и с водка.
       Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар