четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Боровинкова торта


Направих тази торта специално за един човек, когото много обичам. Това прекрасно сладко изкушение стана толкова вкусно, с колкото и любов беше направено. Ето и рецептата:


РЕЦЕПТА

За блата:
Няма да лъжа, блатовете купих готови. Вие, ако желаете може да си ги направите сами - по ваша рецепта или по някоя от хилядите публикувани в интернет пространството, няма значение, важно е само блатовете да бъдат какаови.

За крема:
3 пакетчета крем без варене Ванилия
1л. кондензирано прясно мляко
1бурканче сладко от боровинки

За сиропа:
3с.л. захар
1к.ч. вода

За украсата:
Плодове по избор

А сега, как да спретнем тази бърза и невероятно вкусна тортичка?
       Включваме котлона да загрее, тъй като ще ни е нужен за приготвянето на сиропа. През това време ще приготвим крема   
     Слагаме охладеното кондензирано мляко в голяма купа и прибавяме прахообразния крем. Разбъркваме с лъжица, включваме миксера и след три минути имаме налице вкусен и пухкав ванилов крем.
       Кремът е готов и го слагаме да стегне в хладилника. Котлонът е загрял. Следва да се заемем с приготвянето на сиропа. В метална купичка карамелизираме захарта, като внимаваме да не загори. Изсипваме малко вода и разбъркваме, докато се получи еднородна консистенция и сваляме от котлона. Оставяме сиропът да поизстине.
      Вече имаме всичко необходимо, затова се захващаме с подреждането на тортата. В поднос поставяме първия блат и сиропираме с карамеления сироп. Ред е на част от крема, разстиламе го така, че да покрие плътно целия блат. Следва най-важната съставка, а именно боровинките, не трябва да прекаляваме с тях, за да не стане прекалено сладка тортата, но все пак трябва да сложим достатъчно, за да се чувства вкуса им, когато накрая похапваме от сладкото изкушение. Следват блат, сироп, крем и пак боровинки. Поставяме последния блат и сега е ред на нашата фантазия - трябва да оформим външния облик на нашата торта. Използваме останалия крем и плодове по избор. Аз лично прецених, че пресни ягодки отлично ще се впишат в прекрасната смесица на вкусове от каков блат, въздужен ванилов крем и боровинки. 

      Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар