неделя, 6 ноември 2011 г.

Панирани топени сиренца със сладко от боровинки

Обожавам панирани сирена, включително и панирани топени сиренца, но се притеснявах да ги приготвя вкъщи, не вярвах, че ще успея, но пробвах и резултатът се оказа много вкусен, а и добреизглеждащ на външен вид. Ето и рецептата:
 Необходими продукти:
2 кутийки триъгълни топени сиренца
2 яйца
1 чаша брашно
1 чаша фини овесени ядки
сладко от боровинки
олио


Да включваме котлона и да изпържим вкусотийките!
   Докато чакаме мазнината да загрее, слагаме топените сиренца в камера/фризер. Приготвяме панировката, като в отделни  съдове разбиваме яйцата и поставяме брашното и овесените ядки. Ако искате може да използвате корнфлейкс, както са оригиналните рецепти, но аз нямах и затова пробвах с овесени ядки - получи се много добре. 
   Изкарваме първо едната кутийка топени сиренца от камерата/фризера. Първо потапяме в студена вода, после овалваме в брашно, следва яйцето и накрая овесените ядки. Слагаме да се пържат. Става много бързо внимавайте да не ги загорите. Повтаряме същата процедура с втората кутийка сиренца. Сервираме със сладко от боровинки. Аз самата не съм почитател на смесените вкусове, в настоящия случай наистина се получава уникално вкусна комбинация.
    Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар