четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Усмихнати яйца


В забързаното ни ежедневие, понякога нямаме време да сготвим, а камо ли да се постараем да поднесем по един  закачлив начин приготвеното. Затова ви предлагам една идея за усмихнато начало или симпатичен край на деня с тази рецепта:



Необходими продукти
Необходимите продукти са от типа "да прочистим хладилника": яйца, сирене, кашкавал, кисели краставички, колбас /какъвто ви се намира/, чушка и т.н.

А сега да спретнем едни усмихнати яйчица!
   Включваме котлона да загрява, като междувременно правим чистка на хладилника, като изваждаме от него всичко, което смятаме, че ще пасне на едни цветни бъркани яйчица.
   Аз лично в голяма купа счуквам яйцата, натрошавам сиренето, нарязвам колбас, настъргвам кашкавал, слагам кисели краставички, печени чушки и др. Забърквам всички продукти и ги изсипвам в загрелия вече тиган, като продължавам да бъркам. Бързо, лесно, вкусно и цветно.
   Най-важното в тази рецепта е поднасянето. Нека накараме човекът, на който ще ги поднесем да се усмихне и да се почувства приятно. Разполагаме забърканите яйца в единия край на чинията, като оставяме другият й край свободен. В него ще разположим нещо друго... Аз лично когато ми хрумна идеята използвах сухар, но може да се получи и с най-обикновена препечена филийка. Идеята е хлебчето да бъде превърнато в усмихнато човече. Ако ние не се усмихнем на света, не може да очакваме той да се усмихне на нас, нали?!

   Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар