четвъртък, 3 ноември 2011 г.

"Калцоне" M.Q.

Кой не обича пица, независимо от това дали е отворена или затворена, предлагам ви моята импровизация на калцоне с подръчни средства. Наистина е толкова вкусно, колкото и изглежда. Ето и рецептата:


Необходими продукти

За тестото:
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.ч.  прясно мляко
  • 1/2 кубче прясна мая 
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • брашно (около 2-3 ч.ч.)
За плънката:
  • Лютеница
  • Сирене
  • Колбас
  • Кисели краставички
  • Печени червени пиперки
  • Масло
  • Чубрица
  • Галета
 А сега да месим, точим и ядем!
    Първо омесваме меко тесто, което оставяме да втаса поне 30 минути. Може да купите и готово тесто, което обаче е хубаво да премесите, преди да започнете да творите вкусотии с него.
   Когато тестото е втасло, го разделяме на топки, в зависимост от това колко калцонета искаме да направим и колко големи искаме да станат те. Аз попринцип го разделям на осем. 
   Вземаме първото топче тесто и го разточваме на тънък лист /не по-дебел от 2-3мм/. Намазваме получения блат с лютеница, натрoшаваме сирене, нарязваме колбас, кисела краставичка, червена чушка, слагаме и малко масълце и поръсваме с чубрица. Загръщаме блата, получавайки полумесец, които защипваме от всички краища. Намазваме калцонето със съвсем малко олио и посипваме с галета и чубрица. Слагаме получените пици в намазнена тавичка и ги оставяме да втасат отново, след което печем в предварително загрята фурна.

   Да ви е сладко!
   



3 коментара:

  1. Много вкусно калцоне БРАВО!
    УСПЕХ В БЛОГЕР ПРОСТРАНСТВОТО МИЛИЧКА!
    Хубав и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за хубавите думи. Радвам се, че ти харесва. Сподели, ако опиташ да го направиш. Усмихнат ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Разбира се ,че ще споделя :)))

    ОтговорИзтриване